Meatless Day: Report of an Extension Project

Authors

  • Aline Martins de Carvalho Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública, São Paulo
  • Joyce Godinho Martins Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública, São Paulo
  • Camila Negrão Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública, São Paulo
  • Soraya Sant'Ana de Castro Selem Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública, São Paulo
  • Samantha Caesar de Andrade Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública, São Paulo
  • Viviane Laudelino Vieira Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública, São Paulo
  • Regina Mara Fisberg Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública, São Paulo
  • Dirce Maria Marchioni Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública, São Paulo

DOI:

https://doi.org/10.11606/issn.2316-9060.v14i0p73-81

Keywords:

Meat Consumption, Health, Environmental, Nutrition, Report

Abstract

The extension project was developed at School of Public Health (SPH), University of São Paulo, in 2012, and its aims was to discuss with academic people the health and environmental risks caused by excessive meat consumption. In 2012, the project was titled Meatless Monday and it had partnership with the restaurant of the School of Public Health, University of São Paulo-COSEAS, where were offered to population a no-meat menu included on one Monday of each month. Furthermore, a Facebook page and a blog were developed. In 2013, the project reached extramural community with a partnership with the School Feeding Program in São Paulo and the Reference Center on Nutrition and Chronic Diseases Control to develop lectures and workshops for the community. Furthermore, we continued with the blog and social media.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

  • Aline Martins de Carvalho, Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública, São Paulo

    Doutoranda em Nutrição em Saúde Pública da Faculdade de Saúde Pública da Universidade de São Paulo (FSP-USP)

  • Joyce Godinho Martins, Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública, São Paulo

    Graduanda em Nutrição da Faculdade de Saúde Pública da Universidade de São Paulo (FSP-USP)

  • Camila Negrão, Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública, São Paulo

    Nutricionista formada pela Faculdade de Saúde Pública da Universidade de São Paulo (FSP-USP)

  • Soraya Sant'Ana de Castro Selem, Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública, São Paulo

    Mestre em Nutrição em Saúde Pública pela Faculdade de Saúde Pública da Universidade de São Paulo (FSP-USP)

  • Samantha Caesar de Andrade, Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública, São Paulo

    Doutora em Nutrição em Saúde Pública pela Faculdade de Saúde Pública da Universidade de São Paulo (FSP-USP) e nutricionista do Centro de Saúde Escola Geraldo de Paula Souza

  • Viviane Laudelino Vieira, Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública, São Paulo

    Doutora em Nutrição em Saúde Pública pela Faculdade de Saúde Pública da Universidade de São Paulo (FSP-USP) e nutricionista do Centro de Saúde Escola Geraldo de Paula Souza

  • Regina Mara Fisberg, Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública, São Paulo

    Professora do Departamento de Nutrição da Faculdade de Saúde Pública da Universidade de São Paulo (FSP-USP)

  • Dirce Maria Marchioni, Universidade de São Paulo. Faculdade de Saúde Pública, São Paulo

    Professora do Departamento de Nutrição da Faculdade de Saúde Pública da Universidade de São Paulo (FSP-USP)

Published

2015-11-30

Issue

Section

Articles

How to Cite

Meatless Day: Report of an Extension Project. (2015). Revista De Cultura E Extensão USP, 14, 73-81. https://doi.org/10.11606/issn.2316-9060.v14i0p73-81