The effect of air temperature and relative humidity in climatic chamber, in Corriedale sheeps. I. The use of chromic oxide for determination of the dry matter digestibility

Authors

  • Flávio Prada Universidade de São Paulo, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia, Departamento de Produção Animal, São Paulo, SP
  • Fernando Andreasi Universidade de São Paulo, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia, Departamento de Produção Animal, São Paulo, SP
  • João Silva M. Veiga Universidade de São Paulo, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia, Departamento de Produção Animal, São Paulo, SP
  • Cássio X. Mendonça Jr. Universidade de São Paulo, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia, Departamento de Produção Animal, São Paulo, SP
  • Esleibe Ghion Universidade de São Paulo, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia, Departamento de Produção Animal, São Paulo, SP

DOI:

https://doi.org/10.11606/issn.2318-3659.v10i1p147-162

Keywords:

Climatic chamber, Digestibility, Chromic oxide, Corriedaie sheeps

Abstract

The present paper had the purpose of to study possible influence of the air temperature and relative humidity upon apparent digestibility of dry matter in Corriedale sheeps using the chromic oxide method. The authors concluded that the air constant temperature of 27"C did not change the digestibility level of dry matter and the behaviour of the conventional and chromic oxide methods showed to be not different.

Downloads

Download data is not yet available.

Published

1973-12-15

Issue

Section

ORIGINAL ARTICLES

How to Cite

The effect of air temperature and relative humidity in climatic chamber, in Corriedale sheeps. I. The use of chromic oxide for determination of the dry matter digestibility. (1973). Revista Da Faculdade De Medicina Veterinária E Zootecnia Da Universidade De São Paulo, 10(1), 147-162. https://doi.org/10.11606/issn.2318-3659.v10i1p147-162