The apparent digestibility of dry matter, in horses “ 1/2 Breton” and “1/2 thoroughbred” .

Authors

  • João Silva M. Veiga Universidade de São Paulo, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia, Departamento de Produção Animal, São Paulo, SP
  • Fernando Andreasi Universidade de São Paulo, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia, Departamento de Produção Animal, São Paulo, SP
  • Flavio Prada Universidade de São Paulo, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia, Departamento de Produção Animal, São Paulo, SP
  • Cassio X. Mendonça Jr. Universidade de São Paulo, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia, Departamento de Produção Animal, São Paulo, SP

DOI:

https://doi.org/10.11606/issn.2318-3659.v11i1p7-20

Keywords:

Digestibility, Chromic oxide, Equines

Abstract

It ’ was studied the digestion capacity of 1/2 Breton and thoroughbred horses. They employed the total collection and chromic oxide methods. Different digestibility coefficients of dry matter were pointed out, according to breed. The 1/2 Breton lot showed higher apparent digestibility coefficients than the thoroughbred one. The total collection method values were significantly higher than those obtained by chromic oxide method (P ≤ 0,05) for both lots.

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Published

1974-06-15

Issue

Section

ORIGINAL ARTICLES

How to Cite

The apparent digestibility of dry matter, in horses “ 1/2 Breton” and “1/2 thoroughbred” . (1974). Revista Da Faculdade De Medicina Veterinária E Zootecnia Da Universidade De São Paulo, 11(1), 7-20. https://doi.org/10.11606/issn.2318-3659.v11i1p7-20